Επερχόμενα σεμινάρια

Σεμινάριο Αιγυπτιολογίας

Αλίκη Μαραβέλια

Έναρξη στις 6 Μαρτίου και για 20 εβδομάδες, 20 δίωρα μαθήματα

Κάθε Τετάρτη, 16:00-18:00

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην έδρα της Εταιρείας (Λητούς 1, Μαρούσι)

 

Το Σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας.

 

Ι. Περίληψη

Tο Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας και το Σπίτι του Αρχαιολόγου συνδιοργανώνουν ένα συναρπαστικό Σεμινάριο για τον αιγυπτιακό πολιτισμό, ένα ταξίδι γνώσεων και αρχαιοφιλίας που θα οδηγήσει τα συμμετέχοντα άτομα σταδιακά στην προσέγγιση του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού, ενός πολιτισμού που κυριολεκτικά «μαγεύει». Το Σεμινάριο, που από το 2012 (χρονιά που ξεκίνησε πειραματικώς στην Βιβλιοθήκη της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών) και έως σήμερα παρακολουθήθηκε από εκατοντάδες σπουδαστές και σπουδάστριες, περιλαμβάνει 20 πλήρη δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα, με σύγχρονα διαδραστικά οπτικοακουστικά μέσα. Αυτήν την ακαδημαϊκή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι του Αρχαιολόγου (στο κέντρο του Αμαρουσίου, πλησίον του σταθμού του ΗΣΑΠ) και θα ξεκινήσει στις 6 Μαρτίου 2019.

 

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να «μυηθούν» από μία πεπειραμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Αιγυπτιολόγο στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα και ιδίως στην ιερογλυφική γραφή, να γνωρίσουν την ιστορία, την τέχνη, τη θρησκεία, τη μουσική, την Επιστήμη (Βοτανική, Αρχιτεκτονική, Ιατρική, Ταριχευτική, Μαθηματικά, Αστρονομία) των αρχαίων Αιγυπτίων. Έμφαση επίσης θα δοθεί στην κατασκευή των μεγάλων πυραμίδων. Το Σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε φοιτητές Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Θεολογίας ή Θετικών Επιστημών, όσο και στο ευρύτερο κοινό, σε «υποψιασμένους» ανθρώπους που αγαπούν και ενδιαφέρονται, εν γένει για την Αρχαιότητα, και για τον αιγυπτιακό πολιτισμό.

 

Στο Σεμινάριο θα διδάξει η Κα Αλίκη Μαραβέλια (Διδάκτωρ Αστρονομίας του Ε.Κ.Π.Α. και Διδάκτωρ Αιγυπτιολογίας του Πανεπιστημίου της Limoges, Καθηγήτρια της Αιγυπτιολογίας στο Λαϊκό πανεπιστήμιο Αθηνών, πρ. Ερευνήτρια του Κέντρου Αιγυπτιολογικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών).

 

 

Egypt 680

 

  

ΙΙ. ΔΟΜΗ

1Μάθημα: Εισαγωγικά, το Ε.Ι.Α., σκοπός και περιεχόμενο του Σεμιναρίου, γνωριμία, προβολή ειδικής ταινίας (30 λεπτών) για την Αίγυπτο και τον Τουταγχαμών.

2Μάθημα: Εισαγωγή στην Αιγυπτιολογία και στους κλάδους της, η Γεωγραφία της Αιγύπτου, η θρησκευτικότητα των Αιγυπτίων και προβολή σύντομης ταινίας για τα αιγυπτιακά μνημεία.

3Μάθημα: Εισαγωγή στην αρχαία αιγυπτιακή Ιστορία και Ιστοριογραφία, πανόραμα της ιστορίας και των 30 Δυναστειών. Προβολή σύντομης ταινίας για την μάχη της Καδεσσίας ως case study.

4Μάθημα: Εισαγωγή στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα και γραφή.

5Μάθημα: Γραμματική 1. [Σημείωση: Έκαστο μάθημα γραμματικής συνοδεύεται από πολλά παραδείγματα επιγραφικής, αναγνώσεως επιγραφών, ασκήσεις, κ.λπ.]

6Μάθημα: Γραμματική 2.

7Μάθημα: Η τέχνη της αρχαίας Αιγύπτου, εκτεταμένη εισαγωγή με πολλά παραδείγματα.

8Μάθημα: Γραμματική 3.

9Μάθημα: Γραμματική 4.

10Μάθημα: Η αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία, το πάνθεον σε σχέση με την μονάδα, σχέσεις με τον Χριστιανισμό, κ.λπ.

11Μάθημα: Γραμματική 5.

12Μάθημα: Γραμματική 6.

13Μάθημα: Εισαγωγή στην βοτανική των αρχαίων Αιγυπτίων, φυτά, άνθη, θυμιάματα στην λατρεία, το κύφι, κ.ά. 20 λεπτά περ. επίδειξη διαδραστικού προγράμματος με αρχαία αιγυπτιακά δένδρα, φυτά, πτηνά και ζώα.

14Μάθημα: Γραμματική 7.

15Μάθημα: Η μουσική των αρχαίων Αιγυπτίων, η κοπτική μουσική, συγκρίσεις, ειδική ταινία (περ. 10 λεπτών) για την ανακατασκευή πνευστών, βάσει παραστάσεων και ακούσματα τόσο φαραωνικής όσο και κοπτικής μουσικής.

16Μάθημα: Ο θεσμός της Βασιλείας στην αρχαία Αίγυπτο και το φαραωνικό πρωτόκολλο.

17Μάθημα: Ιατρική στην αρχαία Αίγυπτο, Χειρουργική, φάρμακα, θεραπείες. Προβολή ειδικής ταινίας για τα αίτια θανάτου και την μη επεμβατική μελέτη της σορού του Τουταγχαμών μέσω αξονικής τομογραφίας.

18Μάθημα: Η Επωδός Προσφοράς, ταφικά έθιμα και οι επικήδειες μέριμνες στην αρχαία Αίγυπτο.

19Μάθημα: Οι μεγάλες πυραμίδες της Αιγύπτου, κατασκευή, προσανατολισμοί, κ.λπ.

20Μάθημα: Η μαγεία στην αρχαία Αίγυπτο.

 

ΙΙΙ. Σύντομο Βιογραφικό

Η Αλίκη Μαραβέλια είναι Διδάκτωρ Αστρονομίας του Ε.Κ.Π.Α. και Διδάκτωρ Αιγυπτιολογίας του Πανεπιστημίου της Limoges (Γαλλία). Είναι Καθηγήτρια Αιγυπτιολογίας στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην Επιστημονική Συνεργάτις του Κέντρου Αιγυπτιολογικών Σπουδών της Ρωσσικής Ακαδημίας Επιστημών. Έχει δημοσιεύσει άνω των 110 εργασιών, άρθρων και βιβλίων. Το 2011 ίδρυσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας, του οποίου και είναι Πρόεδρος. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας τελεί υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ασχολείται με Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Προγράμματα σχετικά με την Αιγυπτιολογία, την Αρχαιολογία, την Ιστορία, την Αρχαιοανθρωπολογία και την Αρχαιοαστρονομία.

 

ΙV. Ενδεικτική Βιβλιογραφία

 • BMD 1996= Shaw, I. & Nicholson, P. (eds). 1996. British Museum Dictionary of Ancient Egypt, London (AUC Press).
 • Faulkner, R. O. 1991. A Concise Dictionary of Middle Egyptian, Oxford (Griffith Institute, Ashmolean Museum).
 • Gardiner, A. H. 1964. Egypt of the Pharaohs, London (Oxford University Press).
 • Gardiner, A. H. 1988. Egyptian Grammar: Being an Introduction to the Study of Hieroglyphs, Oxford (Griffith Institute, Ashmolean Museum).
 • Hornung, E. 1967. Einführung in die Ägyptologie, Darmstadt.
 • Hornung, E. 1996. Conceptions of God in Ancient Egypt: The One and the Many, Ithaca & New York (Cornell University Press).
 • Hornung, E. 1999. The Ancient Egyptian Books of the Afterlife, Ithaca & London (Cornell University Press).
 • Kemp, B. J. 2000. Ancient Egypt: Anatomy of a Civilization, London (Routledge).
 • Lurker, M. 1986. The Gods & Symbols of Ancient Egypt: An Illustrated Dictionary, London (Thames & Hudson).
 • Maravelia, A.–A. 2002. “Ὅτι πλεῖστα θωμάσια <Αἴγυπτος> ἔχει καὶ ἔργα λόγου μέζω παρέχεται πρὸς πᾶσαν χώρην ... Egyptian Collections in Hellenic Museums: A Brief History and Some Pieces”, στο Ancient Egypt and Antique Europe: Two Parts of the Mediterranean World: Papers from a Session, held at the European Association of Archaeologists 7th Annual Meeting in Esslingen 2001 (Maravelia, A.–A., ed.), Oxford (Archaeopress / BAR International Series 1052), 15-29.
 • Mαραβέλια, Α.–Α. 2003. Ἡ μαγεία στὴν ἀρχαία Αἴγυπτο: Μεταφυσικὴ πεμπτουσία τῆς χώρας τῶν θεῶν, Ἀθήνα (Ἰάμβλιχος).
 • Mαραβέλια, Α.–Α. 2003. “Xρονολογικὸ μνημόνιο τῆς ἀρχαίας αἰγυπτιακῆς ἱστορίας καὶ τῶν φαραωνικῶν δυναστειῶν / Ἡ περίπτωση τοῦ φλαμινιανοῦ ὀβελίσκου”, Παρνασσός 45, 201-236.
 • Menu, B. 1989. Petit lexique de l’égyptien hiéroglyphique, à l’usage des débutants, Paris (Geuthner).
 • Menu, B. 1993. Petite grammaire de l’égyptien hiéroglyphique, à l’usage des débutants, Paris (Geuthner).
 • Quirke, S., 1990. Who were the Pharaohs?, London (BMP).
 • Reeves, N., 1990. The Complete Tutankhamun, London (Thames & Hudson).
 • Sauneron, S. 2000. The Priests of Ancient Egypt, Ithaca–London (Cornell University Press).
 • Wilkinson, R. H. 1992. Reading Egyptian Art: A Hieroglyphic Guide to Ancient Egyptian Painting and Sculpture, London (Thames & Hudson).
 • Wilkinson, R. H. 1994. Symbol and Magic in Egyptian Art, London (Thames & Hudson).
 • Wilkinson, R. H. 2007. The Complete Gods & Goddesses of Ancient Egypt, London (AUC Press).

 

V. Πληροφορίες

Έναρξη: 6 Μαρτίου 2019

Τόπος/Χρόνος: Λητούς 1, Μαρούσι, κάθε Τετάρτη, 16:00-18:00

Περιορισμένος αριθμός θέσεων για αυστηρώς ολιγομελή επίλεκτα τμήματα. Απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας (FCE) και η αποστολή σύντομου βιογραφικού και των λόγων για τους οποίους θέλετε να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, μαζί με τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου για άμεση επικοινωνία σχετικά με τις λεπτομέρειες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για το κόστος καλέστε στο: 6981191480 [MONON 15:00-18:00]

 

Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας

 & http://hiegaker.wordpress.com

https://www.facebook.com/Hellenic-Institute-of-Egyptology-474773969572209/

 

Σπίτι του Αρχαιολόγου

 

Τηλ. 2106149103

 

 

 

 

 

Έλληνες: ποῖ δὴ καὶ πόθεν; Μια αρχαιολογική και διεπιστημονική αναζήτηση στο χώρο και το χρόνο

Θεόδωρος Γ. Γιαννόπουλος

16 Οκτωβρίου - 18 Δεκεμβρίου 2018, 10 δίωρες διαλέξεις, συνολικά 20 ώρες

Κάθε Τρίτη, 18:00-20:00

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο City Unity College (Σύνταγμα, Θησέως 15-17, στο δεύτερο όροφο, αίθουσα 203)

Κόστος συμμετοχής: 100-125 ευρώ

 

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Αιγεύς - Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας (www.aegeussociety.org). Θα γίνει στην ελληνική γλώσσα και απευθύνεται τόσο στους προερχόμενους από το χώρο της αρχαιολογίας όσο και στο ευρύτερο κοινό.

 

Περίληψη

Στο σεμινάριο αυτό των δέκα θεματικών ενοτήτων εξετάζεται το «από πού» (πόθεν) και το «προς πού» (ποῖ δὴ) των Ελλή­νων υπό ένα διαχρονικό και διεπιστημονικό πρίσμα. Τον κορμό της αφήγησης αποτελεί η πα­ρουσίαση των πιο πρόσφατων επιστη­μονικών εξελίξεων για την προ­έλευση του ελληνικού πολι­τισμού μέσα από το σχετικό ερευνητικό έργο του ομιλητή. Παράλ­ληλα, η αναζήτηση της προέλευ­σης συνδυάζεται και με την εξέταση ορισμένων σημαντικών θεωρητικών ζητημάτων σε σχέση με την ελ­ληνική πολιτισμική ταυτότητα σε διαχρονικό και συγχρονικό επίπεδο. Αξιοποιώντας συνδυαστι­κά ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων από τον χώρο της αρχαιο­λογίας, της ιστορίας, της γλωσσολογίας, καθώς και της πολιτισμι­κής ανθρωπολογίας, γίνεται προσπάθεια να τεθεί μια νέα βάση για την κα­τανόηση όχι μόνο συγκεκριμένων πτυχών του παρελ­θόντος, αλλά και ορισμένων κρίσιμων παρα­μέτρων του αβέβαιου ελληνικού παρόντος.

 

Το σεμινάριο αποτελεί την πολλαπλώς εμπλουτισμένη και επικαιροποιημένη εκδοχή ενός επιτυχημένου, ομότιτλου κύκλου διαλέξεων που είχε δώσει ο ομιλητής το 2014.

 

Giannnopoulos Course October 2018
 Η θεωρία του Colin Renfrew για την διασπορά των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών.

 

Δομή

 • 1η διάλεξη:  Μια εισαγωγή στη θεωρητική μελέτη των κοινωνιών.
 • 2η διάλεξη: Έλληνες: γλώσσα, έθνος, «φυλή». Θεωρητικές προσεγγίσεις της ταυτότητας.
 • 3η διάλεξη: Αναζητώντας τις ρίζες της ελληνικής γλώσσας: το ινδοευρωπαϊκό πρόβλημα και οι αρχαίες παραδόσεις.
 • 4η διάλεξη: Το «προελληνικό υπόστρωμα», τα αρχαιότερα ίχνη της ελληνικής γλώσσας και οι προ­αλφαβητικές γραφές του Αιγαίου.
 • 5η διάλεξη: Η «έλευση των Ελλήνων» στην Εποχή του Χαλκού; Η περίοδος των Καθέτων Λακκοει­δών Τάφων (18ος – 16ος αι. π.Χ.) και η ύστερη 3η χιλιετία π.Χ.
 • 6η διάλεξη: Το παρελθόν του παρελθόντος: το χρονικό βάθος των μυθολογικών παραδόσεων και η «έλευση των Ελλήνων» στα τέλη της 4ης χιλιετίας π.Χ.
 • 7η διάλεξη: Το νεολιθικό χρονικό παράθυρο για την διασπορά των ινδοευρω­παϊκών γλωσσών.
 • 8η διάλεξη: Το παλαιολιθικό χρονικό παράθυρο για την διασπορά των ινδοευρω­παϊκών γλωσσών.
 • 9η διάλεξη: Πληθυσμιακή γενετική και προϊστορική έρευνα: μια αμφιλεγόμενη σχέση.
 • 10η διάλεξη: Η καταγωγή των (Νεο)ελλήνων: η δύσκολη πορεία από την ιστορία στην ανθρωπο­λογία.

 

Θεόδωρος Γ. Γιαννόπουλος - Σύντομο βιογραφικό

Ο Θεόδωρος Γ. Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Πάτρα. Εί­ναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2000) και δι­δάκτορας Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης (2007). Η διδακτορική του διατριβή δημοσιεύτηκε το 2008 στα γερμανικά με τίτλο Η τελευταία ελίτ του μυκηναϊκού κό­σμου. Η Αχαΐα στη μυ­κηναϊκή εποχή και το φαινόμενο των ταφών πολεμιστών κατά τον 12ο-11ο αιώνα π.Χ. (Dr. Rudolf Habelt, Βόννη). Μετά το τέλος του διδακτορικού στράφηκε στην μεταδιδα­κτορική εκείνη έρευνα που είχε ως προϊόν το βι­βλίο «Πόθεν και πότε οι Έλληνες;» Οι υπεύθυνες απα­ντήσεις της επιστήμης και η παρούσα κατάστα­ση της έρευνας για την πρώτη αρχή του ελληνικού πολιτισμού (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Ηράκλειο 2012, Λυκούργειο Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών 2013), το οποίο έτυχε μιας ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους επιστημονικούς φορείς, το αναγνωστικό κοινό και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα. Την περίοδο αυτή εργάζεται ως διδάσκων και συντονιστής Θεματικών Ενοτήτων στο Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πο­λιτισμό» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύ­πρου και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ασκώντας παράλληλα ερευνητική, συγγραφική και μεταφραστική δραστηριότητα. Στα ερευ­νητικά του ενδιαφέροντα ανήκουν η Εποχή του Χαλκού στο Αιγαίο, το ινδοευρωπαϊκό πρόβλημα και η προϊστορία των γλωσσών, καθώς επίσης και ζητήματα αρχαιολογικής θεωρίας, επιστημολογίας και πολιτιστικής ανθρωπολογίας του παρελ­θόντος και του παρόντος.

 

Ενδεικτική βιβλιογραφία

 • Braudel, F. 1996. Γραμματική των πολιτισμών, μτφρ. Ά. Αλεξάκης, Αθήνα: Μορφωτικό Ίδρυ­μα Εθνικής Τραπέζης.
 • Γιαννόπουλος, Θ. Γ. 2012. «Πόθεν και πότε οι Έλληνες;» Οι υπεύθυνες απαντήσεις της επι­στήμης και η παρούσα κατάσταση της έρευνας για την πρώτη αρχή του ελληνικού πολιτισμού, Ηράκλειο: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.
 • Cuche, D. 2001. H έννοια της κουλτούρας στις κοινωνικές επιστήμες, μτφρ. Φ. Σιατίστας, Αθήνα: Τυπωθήτω.
 • Drews, R. 1988. The Com­ing of the Greeks. Indo-European Conquests in the Aegean and the Near East, Princeton, New Jersey: Princeton Uni­versity Press.
 • Finkelberg, M. 2005. Greeks and Pre-Greeks. Aegean Prehistory and Greek Tradition, Cambridge: Cambridge Uni­versity Press.
 • Horrocks, G. 2010. Greek. A History of the Lan­guage and its Speakers, 2η έκδοση, Chichester: Wiley-Blackwell.
 • Johnson, M. 2010. Archaeological Theory. An Introduction, 2η έκδοση, Malden – Oxford – Chichester: Wiley-Blackwell Publishing.
 • Mallory, J. P. – D. Q. Adams. 2006. The Oxford introduction to Proto-Indo-European and the Proto-Indo-European world, Oxford-New York: Ox­ford University Press.
 • Maran, J. 1998. Kulturwandel auf dem griechischen Festland und den Kykladen im späten 3. Jahrtau­send v. Chr., Bonn: Dr. Ru­dolf Habelt.
 • Renfrew, C. 1987. Archae­ology and Language. The Puzzle of Indo-European Origins, London: Jonathan Cape.

 

Παραδοτέα: Πιστοποιητικό παρακολούθησης (δίδεται μόνο για την παρακολούθηση όλων των διαλέξεων του σεμιναρίου)

 

Τρόποι παρακολούθησης

Με φυσική παρουσία ή εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο κέντρο της Αθήνας, στο City Unity College (Σύνταγμα, Θησέως 15-17, στον δεύτερο όροφο, αίθουσα 203).

 

Κόστος συμμετοχής

Πλήρες πρόγραμμα (φυσική παρουσία και εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου)

125 Ευρώ ή 100 Ευρώ για μέλη του Αιγέα, άνεργους αρχαιολόγους, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αρχαιολογίας (επιπλέον έκπτωση 10% για εγγραφές μέχρι τις 5 Οκτωβρίου!)

Το πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Παρακολούθηση διαλέξεων με φυσική παρουσία ή μέσω διαδικτύου. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να έρθετε, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις διαλέξεις και μέσω διαδικτύου. Για το σκοπό αυτό σας στέλνονται με την εγγραφή σας κατευθυντήριες οδηγίες στο e-mail σας.
 • Αναπλήρωση χαμένης διάλεξης. Οι διαλέξεις μαγνητοσκοπούνται, έτσι αν χάσετε κάποια διάλεξη, μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσα από την πλατφόρα τηλεκπαίδευσης, όποτε ευκαιρείτε. 
 • Δυνατότητα συζήτησης μέσω του διαδικτύου (chat). Αν παρακολουθείτε ζωντανά τις διαλέξεις μέσα από το χώρο σας, μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας γραπτώς και να σας δοθούν απαντήσεις.
 • Βιβλιογραφία. Για κάθε διάλεξη προσφέρεται βιβλιογραφία μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.
 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης. Δίδεται μόνο για την παρακολούθηση όλων των θεματικών ενοτήτων του σεμιναρίου, είτε με φυσική παρουσία είτε με εξ αποστάσεως.

 

Πρόγραμμα πέντε συνεχόμενων διαλέξεων (φυσική παρουσία και εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου)

65 ευρώ ή 55 Ευρώ για μέλη του Αιγέα, άνεργους αρχαιολόγους, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αρχαιολογίας

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα όσα προσφέρει το πλήρες πρόγραμμα αλλά για πέντε μόνο συνεχόμενες διαλέξεις.

 

Μεμονωμένες παρακολουθήσεις

10 Ευρώ (φυσική παρουσία)

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε το πλήρες πρόγραμμα (και τα οφέλη του), μπορείτε να παρακολουθήσετε με φυσικό τρόπο μια ή και παραπάνω διαλέξεις στο τόπο διοργάνωσης του σεμιναρίου.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ.: 210-6149103, Κινητό: 6977803817

Email:  ή   

Λητούς 1, Μαρούσι

 

Τρόποι εξόφλησης

Στο χώρο παρακολούθησης ή προκαταβολικά με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech